Nokia 808 PureView, camera foto 41 MP, lansare

Nokia 808 Pure View

Surprizele nu întârzie să apară din partea producătorului finlandez și iată că Nokia anunță lansarea unui nou terminal, Nokia 808 PureView. Este primul smartphone care încorporează o tehnologie cu totul nouă și anume, PureView, tehnologie care depășește orice așteptări legate de camerele foto ale telefoanelor mobile. Senzorul de 41 MP, subliniem, 41 MP este insoțit de un sistem optic Carl Zeiss și permite capturarea imaginilor la rezoluția de 38 MP. Cu totul deosebită este tehnologia oversamplig. Pe scurt, luând o imagine de 5 MP ca exemplu, cu ajutorul acestei tehnologii camera foto combină până la 7 pixeli într-unul ‘pur’, eliminând zgomotul de fond, lucru pe care alte camere foto nu reușesc să-l facă. Mai mult, poți face un zoom in de pană la 3X pe poză fără pierderi de calitate. Camera dispune de un sistem avansat ce permite captarea luminii chiar și în condiții slabe de iluminat, crescându-i deasemenea performanța.

Vorbim despre performanță inclusiv la capitolul video. Camera permite pentru redarea înregistrărilor de 1080p la 30fps un zoom in de 4X fără pierderi de calitate. Dar cât ar conta calitatea imaginii in cazul înregistrării/redării video fără un sunet pe masură?! Astfel, nivelul de înregistrare audio este de calitatetea unui audio CD, la care se mai adaugă certificarea Dolby Digital Plus pentru redare și înregistrare.

Smartphone-ul este foarte compact având în vedere ce și cât adăpostește. Partea posterioară a carcasei are o proeminență de mari dimensiuni pentru a putea adăposti masivul senzor și are un design care amintește de vechile modele N-Series. Per total, terminalul vine cu îmbunătățiri în ceea ce privește performanța: prezintă ultima versiune de Symbian Belle OS, un procesor single-core la 1,3GHz, o memorie RAM de 512MB, stocare internă de 16GB și un ecran de 4” cu rezoluție nHD și panou AMOLED. Carcasa are dimensiuni de 123.9 x 60.2 x 13.9 mm și o greutate de 169 de grame. În ceea ce privește bateria, în rețeaua 3G, timpul de convorbire este estimat la 6.5 ore, iar in modul standby până la 540 ore.

Nokia 808 PureView va fi lansat în luna mai a acestui an și va avea un preț aproximativ de 450€.

Video Nokia 808 Pure View

Galerie foto Nokia 808 Pure View

adina - 28 February 2012

Comments (1)

 

  1. Silviu Iorga says:

    cand este disponibil in Rominia

Leave a Reply

About

Telefoane mobile noi a fost creat pentru a putea oferi vizitatorilor informatii despre telefoanele mobile noi aparute.

Vizitati acest site pentru a fi la curent cu ultimele aparitii de telefoane mobile si de a fi la curent cu ultimele noutati. Multumim celor care ne citesc si ii asteptam in continuare alaturi de noi.